free website design templates

Aktív Társadalmi Jelenlét

Aktív társadalmi jelenlét
Felelősségvállalás a gyakorlatban.
A közösségi médián felnövő generáció más értékrenddel indul el a világban, mint elődeik és szüleik. Szeretnek olyan cégeknél dolgozni, melyek számára a profit ugyanolyan fontos, mint a világ jobbá tétele. Olyan állásokat szeretnének betölteni, amelynek révén a társadalom hasznos tagjai lesznek.Ha jobban belegondolunk, új jövőképük tulajdonképpen azonos a vállalatokéval: a "társadalmi lelkiismeret" tulajdonképpen a fenntartható működés alapja.

Hitelesség

Ahhoz, hogy egy cég hitelesen állhasson egy ügy mellett, arra van szükség, hogy minden egyes munkatársa is hitelesen képviselje azt. Minden szervezetnél más ennek a módja, de nem valószínű, hogy elegendő a stratégia meghirdetése.
A felelősségvállalás nem azt jelenti, hogy akár a cég, akár a munkatársak erőforrásaival visszaélünk. Ahogy az üzletmenetben, a társadalmi aktivitásban is elsőrendű a célszerűség, a hatékonyság és a megtérülés. A vállalt ügyeknek valós kapcsolatban kell állniuk a céggel ahhoz, hogy hitelesen képviseljék azokat.

1

Bevonódás, élmény

Mi abban hiszünk, hogy csapatépítő szemlélettel kell közelíteni, bátorítani a közös tevékenységet, a kreativitást és aktivitást.
Ez vezet ahhoz, hogy a dolgozók végül maguk is elkötelezett szóvivővé váljanak, bevonódjanak!
"Miért pont ezt a célt támogatjuk? Mitől vált fontossá számunkra?" - olyan kérdések ezek, amelyekre meg kell találni a közös érintetti választ.
Ha olyasmiért tesznek erőfeszítést, ami valóban fontos a vállalat érintetti körének, a hitelesség megkérdőjelezhetetlen.

2

Felelősségvállalás - jelenlét

A felelősségvállalás rég nem jótékonykodást jelent, inkább annak felismerését, hogy egy vállalkozás a társadalmi környezet és az ökoszisztéma szerves része.
A rövidtávú profitérdek mellé - olykor helyére - a hosszútávú piacon maradás és piacnyerés elve kerül.
A társadalmi jelenlét a napi gyakorlatban érvényesített filozófia, mely döntéseiben szem előtt tartja az érintettek – a munkavállalók, azok családja, a város, a társadalom vagy a bioszféra, valamint a tulajdonosok – érdekeit is.
A cégek új típusú társadalmi felelősségvállalása: egy jogi személy állampolgárként vesz a társadalom mindennapjaiban.

3

Felelős vállalat: vállalati polgárság

A vállalati polgárság magatartásformákat takar. Ez a megközelítés humán tulajdonságokkal ruházza fel a vállalatot, hiszen a vállalat tulajdonképpen azoknak az embereknek a tekintetében értelmezhető, akiket működése érint: menedzsmentje, tulajdonosai, munkavállalói, vásárlói, és még sorolhatók lennének az érintett csoportok.
Mivel a vállalat működésének összessége az érintett emberek tevékenységéből adódik, személyes tevékenységükkel megjelenítik, megvalósítják, tükrözik a vállalat társadalmi jelenlétét. Elsősorban a munkavállalók és a menedzsment jeleníti meg "vállalati polgárként" akarva-akaratlanul a cég értékeit.

4

Vállalati önkéntes programok

A működéshez, munkatársakhoz, stratégiához kapcsoló, személyreszabott programok támogatják a munkavállalói élmény erősítését, építik a vállalati brandet.
A jól kialakított programok különlegesek, emlékezetesek és hosszútávúak.
Vágjunk bele!
Nézz körül aktuális önkéntes lehetőségeink között is!

Címünk

1084 Budapest
Nagy Fuvaros u. 3a

Elérhetőségek

Email: hedi@ittvagyok.org 
Telefon: +36 30 461 2800